Home

Achtergrond 770 x bekeken 8 reacties

Boete geëist voor bovengronds uitrijden mest

De rechtbank van Zutphen heeft een boete van 2400 euro, waarvan 800 euro voorwaardelijk, geëist tegen een melkveehouder voor het bovengronds uitrijden van mest.

De Larense melkveehouder heeft uit principe in 2006, 2007 en 2008 de mest niet emissiearm aangewend. Hij deed dit uit overtuiging dat de door hem gehanteerde methode, door toepassing van het Natuurlijk Kringloop Systeem (NKS), niet meer ammoniakuitstoot oplevert dan het verplichte injecteren. Hij beroept zich daarbij op de uitkomsten van een onderzoek in de Friese Wouden.

De officier van justitie gaf aan waardering te hebben voor de motivering en werkwijze van de melkveehouder, maar dat hij zich toch aan de regels moet houden. Daarom eiste hij de geldboete. De rechter doet op 21 juli uitspraak.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nokkert

  Deze melkveehouder is onze buienradar. Als het begint te regenen is hij aan het bemesten. Maar hij moet wel opschieten want vanavond is het Groot Dochterens Feest !!! Succes H.J. O. te L.

 • no-profile-image

  H. van Straoleman

  Naast een boete krijgt deze boer ook nog 20% korting op zijn toeslagrechten; schande! Gelukkig heeft hij een mooi Groot Dochterens feest gehad!, waar velen hem een hart onder de riem hebben gestoken en een biertje aan hebben geboden.....

 • no-profile-image

  albert

  spaart geld en is WEL goed voor de bodem!

 • no-profile-image

  pff wat een

  Was hij diegene met dat zwarte balkje voor de ogen tijdens vogelschieten ??

 • no-profile-image

  veehouder

  Waarom gaan we weer nie met zijn allen gewoon met de ketsplaat uitrijden?
  Perfecte verdeling en het gras neemt het veel eerder op.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Had ik dat ook maar gedaan. Spaart veel geld.

 • no-profile-image

  de leeuw

  volgens mij ken ik hem wel hij is een jaar of 50 en rijd in een hippie bus rond het is wel een geschikte vent. en hij staat tenminste wel voor zijn zaak hier zouden vele bestuurders een voorbeeld aan moeten nemen dus geen poldermodel maar gewoon eens een keer de kont tegen de krib aan zetten.

 • no-profile-image

  veuruit nog eene dan

  Jep dat was 'm
  Onherkenbaar voor de verzamelde pers(Johnny)

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.