Home

Achtergrond 26 reacties

Boer aangehouden voor poging tot doodslag

Een boer uit het Brabantse Wilteroord is dinsdagavond aangehouden voor poging tot doodslag. Hij is met een trekker op mensen ingereden.

Rond 10 uur ‘s avonds landde een luchtballon met zeven mensen er in op een stuk grond van de boer. De boer was daar niet blij mee en eiste een schadevergoeding voor het onaangekondigd gebruikmaken van zijn grond.

Maar omdat er geen schade was, wilden de ballonvaarders dat niet betalen. Toen de mensen er vandoor wilden gaan is de boer met een trekker op ze ingereden. De politie heeft de man aangehouden en hij zit nog vast.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  colega

  Hij lande gewoon op het verkeerde moment! Een balon vaart is duur, kan een boer op dit moment zeker niet verantwoordt betalen. Hij kan zijn rekeningen gewoon niet betalen! Laat ze eerst maar is meer betalen voor zijn producten!! I.p.v. landen met een balon in zijn achtertuin, zonder vergoeding! Het ligt daarom ook zeer gevoelig!

 • no-profile-image

  Verantwoordelijkheid

  Is dat daar in Wilbertoord vlak langs die Noordstraat met die eiken vlak tegen de rijbaan? Als we zien hoeveel mensen daar het leven hebben gelaten, tegen die bomen, of door slechtuitzicht door de bomen. Als die jongeboer al poging tot doodslag verweten wordt, dan moeten die milieuactievisten en overheidsbestuurders die de gevaarlijke wegen met die bomen bijna op de weg, op hun geweten hebben, worden verweten, dood met voorbedachteraden! Als men verglijkt dat een boer op zijn grond niets mag tegen onverwachtsebezoekers, vaak heel brutaal en met handgemeen of zelfs met wapens gebruiken. Hij moet alles in orde hebben dat zelfs een crimineel geen schrammetje oploopt. En voor zijn bedrijf de strenge normen van de AROB wet van toepassing. Bij de verkeersveiligheid is dit een schande, bomen zijn altijd gevaarlijk. Ook als men zeer voorzichtig is kan men er verongelukken. Ook staan er op gevaarlijkekruisingen bomen of struiken die niet bij gesnoeit zijn. Er wonen vaak van die etterbakken die het niets intreseert dat er mensen een ongeluk krijgen, overheid pak die figuren hard aan, i.p.v. deze boer met die ballon!

 • no-profile-image

  watisslim

  Och gewoon veel bomen planten en houtwallen aanleggen. Mooie natuurbeheer (niemand die je iets verwijt) en je weiland wordt meteen ongeschikt als landingsplaats. Probleem opgelost.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De boer is langzamerhand het klootjes volk van de samenleving aan het worden. Ze worden ongestraft uitgebuit (door supermarkten), betuttelt (allerlei overheids regels) en klein gehouden ( LTO Nederland) . Ik kan me goed voor stellen dat iemand finaal doordraaid als er zon hele karavaan je erf op wil rijden die net doet alsof ze op openbaar terrein lopen.

 • no-profile-image

  Wim

  De meeste ballonvaarders zijn geschikte gasten, maar het is alleen jammer dat ze het zo goed weten te verbergen. Mijn bedrijf ligt in een bij Belgische ballonvaarders populaire landingszone, elk jaar vallen er wel een of meerdere bij mij in het land. Als ze geen schade veroorzaken en niet met hun zware terreinwagens met aanhanger de percelen en gewassen ongevraagd inrijden heb je geluk, en heb ik er ook geen moeite mee. Maar als ze met drie ballonnen tegelijk in een pas gemaaid perceel graszaad vallen, het zwad op hopen slepen vanwege de wind bij de landing, en je dan als boer doodleuk mededelen dat je niet moet zeuren omdat de heren ballonvaarders weten dat je geld krijgt van de EU voor dit braakgewas. Dan kost het onbeschrijflijk veel moeite om jezelf te beheersen, en niemand iets aan te doen. In de verhalen in de media wordt dan vaak ook het voorafgaande aan incidenten "vergeten" te vermelden, waarmee ik niemand wil vrijpleiten als hij of zij door het lint gaat. Begrijpen doe ik het helaas maar al te goed. Ik heb een tip voor collegas die problemen hebben met ballonvaarders, als de ballonvaarder met zijn of haar gevolg er een potje van maken, neem dan contact op met de sponsor van de ballon die zijn naam er op heeft staan voor de positieve publiciteit. Hiermee heb je vaak de ballonvaarder mee in de tang.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik kan me goed voorstellen dat bij die boer de stoppen doorsloegen. Uitbuiting en onderdrukking van de landbouwsector geeft radicalisering. Ik denk niet dat dit voorlopig het laatste incident is.

 • no-profile-image

  Peters

  Luchtballonnen zijn voor een keer best leuk om te zien, maar als je in zo’n vaarroute woont zoals ik waar elke zomeravond soms wel een stuk of 10 overkomen en landen is de gein er zo af. Je hoort hier op de plaatselijke radio reclame spotjes om mee te varen. Het zijn gewoon commerciële bedrijven die er leuk aan verdienen. Deze maken gebruik van artikel 23 van het Burgerlijk recht dat in houd dat een voorwerp of een dier anders dan door opzet of grove nalatigheid van de eigenaar op de grond van een ander terecht gekomen, dan moet de eigenaar van de grond hem op zijn verzoek toestaan het voorwerp of het dier op te sporen en weg te voeren. Af te vragen is of het bij deze commerciële tak van sport geen opzet is geworden. Bij ons gebeurd het regelmatig dat er veel te laag gevlogen word. Met als gevolg dat mijn paarden van schrik over de omheining springen. En soms ook met letsel. Meestal als ze vlak over de bossen varen en de paarden deze ballonnen niet hebben zien aankomen. De dieren mag ik dan weer gaan vangen en hopen dat ze geen verkeersongelukken veroorzaken. We wonen hier nl. vlak bij de A18 en ik moet er niet aan denken wat er zal gebeuren als er zo’n paard voor een auto loopt. Als er lezers zijn die hierover ook zo over denken kunnen ze bij de volgende link lezen wat hun rechten en plichten zijn. http://www.hetedelhert.nl/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=541:richtlijnen-voor-toezicht-ballonvaren&catid=38:ballonvaart&Itemid=132

 • no-profile-image

  Bert en ben niet bang bert te schrijven

  Andere Bert Nederland.Heb je GVD zo weinig lef om je echte naam te zetten?
  Mij geeft het recht om zo te reageren om dat jij met je stomme onkunde zomaar denkt te kunnen neer dalen waar je door je stomme onkunde neer kwakt?
  Daar bij onbenul die mijn goede naam jat.reed e boer niet op je in.Boer reed je mand en ballon kapot.Jij dan nog zeggen geen schade toe gebracht?en wat te zeggen van die jeeps die kwamen en bussen van journaal. na jou zo genaamde vluchten?Moet niet zo lullen.
  Kom op ik betaal alles. maar dan alnd je volgende keer op PALEIS SOESDIJK. durf je dat aan?en als je geen gezeik daar mee krijgt betaal ik je vlucht.KRIJG je wel gezeik betaal je die arme boer die je van zijn rust hebt bestolen het dubbele.
  Kom op gejatte naam van mij. Doen? we zullen Robert van Boerderij als Jurist aan wijzen O.K.?
  Maar voor je gaat wil ik je naam hebben.Anders kan het zo lang duren in recht zaken en daar moet ik niks van hebben.Snap YOU.
  Hoop morgen gaat KLM nieuwe start baan bouwen over jouw betje heen.
  Ik ben Bert Kazakhstan. Ik verstop me niet achter andere naam
  Bert
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  boer

  as over het land van de boer. Maar de burger wil vervolgens niet betalen voor het produkt van de boer. Ik keur het gedrag van de boer niet goed, maar ik kan me wel voorstellen, dat bij hem de stoppen doorslaan. Als men op je grond wil landen, betalen ze 200,00 euro per keer plus de schade en het probleem is al heel wat makkelijker geworden.

 • no-profile-image

  .

  Liever een fles berenburger dan een pot spagettiesaus ! Ik zet de trekker er voor en als ze niks vergoeden dragen ze hun mand en de ballon er lekker zelf af !
  Al vaak meegemaak dat ze een poort opengooien (omdat de koeien snachts binnen blijven) en deze lheel leuk open laten liggen. Kost ons ook tijd en geld om alles na te kijken !

 • no-profile-image

  Paul

  inderdaad, te zot voor woorden. Het is op dat moment een aanleiding om als landeigenaar een vergoeding te vragen (zoals het in de maatschappij overal gebeurt).Als de ballonvaarders het er niet mee eens zijn kunnen ze opstijgen en vervolgens verder varen. Maar waarschijnlijk zal er een vervelende discussie ontstaan omdat zij vinden dat ze in principe overal mogen landen.

 • no-profile-image

  bud

  volgens mij hebben die zakkewassers van een lto dit met de balonvaarders
  een prijs overlegd

 • no-profile-image

  Bert

  Ja alles goed hier. echt prima bedankt
  Maar het is Kazakhstan.Kozakkenstan bestaat niet echt
  Je hebt Kozakken dat klopt.in een ander land.Maar in dit land wonen Kazakken.
  Geeft niet. geplaatst door? even goed goede vraag. Hoe krijg je het eigenlijk voor elkaar dat je je naam niet in hoeft te vullen in je reactie?

 • no-profile-image

  arie

  heel eenvoudig bert kijk naar het puntje

 • no-profile-image

  cor

  Deze boer heeft helemaal gelijk. Ieder vliegtuig moet start / landings rechten betalen. Die mongolen in zo'n ballon kunnen zomaar overal opstijgen en landen en denken er dan voor een fles berenburger mee weg te komen. En zelf hun zakken flink te vullen met betalende passagiers. Laat die passagiers dan ook maar betalen voor het landen op andermans grond. En als het dan te duur wordt blijven ze toch lekker thuis! Er zit echt niemand op die klanten te wachten of ze moeten er eens lekker voor gaan betalen om te mogen landen.

 • no-profile-image

  verstraten

  Als ik zo de reacties lees heb ik daar maar 1 woord voor: triest
  Bij ons zijn de afgelopen jaren een 10 tal balonnen geland,1x een zweefvliegtuig (noodlanding).
  Ik heb 1 keer lichte schade gehad, en die is netjes vergoed. Verder vind ik het prima, de "oogst" bestaat uit drank, sportassen mét inhoud en prullaria. Onze kinderen hebben allemaal al eens in een ballon mogen zitten voor een mini vlucht (een 10 tal meters) Niets dan lof. Daar gaan we toch niet moeilijk over doen?
  Het imago dat bij boeren de vóór deur openstaat en ieder met goede bedoelingen welkom is wil ik graag ophouden. Er zijn al genoeg zeikerds in de samenleving.

 • no-profile-image

  Johan de boer

  Betalen moeten ze of er vernietd gewas is of niet. Die balloonvaarders denken dat de grond waarop ze landen hun eigendom is. Ik geef die boer groot gelijk dat hij er achter ging met zijn trekker, zijn paard sloeg ophol de koeien uit de wei want ze hebben de afrastering meegesleept om dat ding te stoppen. De politie moet achter die lucht vaarders en laten betalen en laat die boer toch vlug los want zeker wetende dat hij niemand dood zou rijden.

 • no-profile-image

  gert

  ik moet ook overal parkeerbelasting betalen

 • no-profile-image

  jan

  De passagiers in zo,n ballon betalen vaak zo,n 200 Euro voor de vlucht,dan kan er toch best een redelijke vergoeding voor de boer af ,dus de boer niet afschepen met een fooitje,het ballonbedrijf is ook een commercieel bedrijf en geen liefdadigheidsinstelling zoals ze zich soms voordoen !!

 • no-profile-image

  Andere Bert

  Niets geeft je het recht om op iets of op iemand in te rijden. Als je het niet eens bent over de schade zijn daar andere methodes voor om toch tot een oplossing te komen. Karst T taferelen zijn hierbij overbodig.

  Wat betreft het landen in de tuin van het paleis zal van mij wel mogen. Maar lijkt me zeer moeilijk mikken met al die bomen die er staan. Maar wellicht dat je nog nooit een ballon hebt zien landen!

  Groeten een iets minder zwart wit denkende Bert

 • no-profile-image

  Bert

  Ik geef hem voor groot stuk gelijk. Is zijn land,zijn rust,zijn vee wat door de draad vliegt,zijn schrik die ie krijgt,zijn grond waar ie 6 a 8 euro voor betaald per m2 meter.Hij geen gelijk of ik? land dan eens op het paleis hun tuin!
  Ja doe eens. zien we dan wel wat er mag en niet.Land niet van boer,moet wel alles wat kortzichtige opdragen via domme kabinet die hun stem niet willen verliezen.
  Zij mogen alles met hun domme ballon streken en waar ze door stomme on ervaren dingen terecht komen maakt niks uit?Probeer het maar eens bij mij hier.
  Bert
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Grotendeels eens met vorige reactie. Kijk eens voor de aardigheid op de site van de Telegraaf waarin op 16 juli reactie's werden gegeven. Er was nota bene een ballonvaarder bij die zich beklaagde over het feit dat ballonvaren toch al zo duur was, "en dat die graaiboeren ook nog geld moesten hebben en toch als genoeg subsidie krijgen" Dit is inmiddels een afspiegeling van hoe men denkt met eigendommen van de landbouw te kunnen omspringen. Ik heb er geen enkele moeite mee dat een ballonvaarder mijn perceel als landingsplaats gebruik als dit kan. Maar als zo iemand meent een grote mond te moeten trekken als hij op andermans eigendom is, dan vliegt ie harder de lucht in dan dat ie eruit gekomen is.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  kan het met die ene bert uit Kazachstan volledig eens zijn, zou als boer percies het zelfde doen. Ik heb hun toch niet gevraagd om op mijn land te landen?? En even als aanvulling op die stomme opmerking van ballon landing, heb vaker een ballon zien landen. Wat zou jij (andere bert) doen als ze bij jou in je achtertuin landen waar je net een nieuw gazonnetje gelegt hebt, biertje drinken?? klote volk !

 • no-profile-image

  Is verder alles goed in Kozakkenstan?

 • no-profile-image

  Zie het licht

  De ballonvaarder is een ondernemer en voert zijn bedrijf uit om commerciële redenen. Daarbij veroorzaakt hij hinder, dat nogal eens leidt tot het op hol slaan van paarden met schade tot gevolg. En dat omdat er te laag wordt gevlogen. De paardenhouder komt dan thuis en ziet de schade en het adres is onbekend.
  Ook leidt het tot milieuschade en vaak onverantwoorde verkeerssituaties op de wegen vanwege de stoet autoos die vanaf de grond op de meest ongelukkige plaatsen stil staan, parkeren, draaien op de weg.
  Ook het massaal op de gelande mand afkomende volgpubliek dat onnodig de weide of de akker intrekt kan de nodige schade veroorzaken met adres onbekend als je er niet bijwoont.
  Terecht worden boeren en tuinders en paardenhouders geïrriteerd. De ballonvaarder verdient aan zijn gasten. Hij als ondernemende ballonvaarder dient te weten dat je kinderen met een aalmoes heen kunt sturen. Maar een collega ondernemer behandel je niet als een kind. Wordt volwassen ballonvaarder en kom over de brug met een degelijke vergoeding voor een dienst. Zoals je ook moet betalen bij het overzetten door een veerpont, het landen op een vliegveld of het betreden van de Steengroeve in Winterswijk, ook al is Natuurmonumenten daar de eigenaar van geworden dankzij het legen van de schatkist, waaraan alle Nederlanders betaald hebben.

 • no-profile-image

  Ja, omdat te weten hoe je niet in Kozakkenstan te wonen hoor. Wel slim eigenlijk en toch heel simpel Inderdaad ik zie hier altijd allerlei schuilnamen, niet nodig, doe zoals ik. Maar daar gaat het hier niet om. Het gaat hier om een boze boer en een ballon

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.