Home

Achtergrond 3 reacties

Blokkades door Vlaamse varkenshouders

Vlaamse varkenshouders hebben afgelopen nacht vier distributiecentra geblokkeerd.

De Belgische nieuwssite Vilt meldt dat er ongeveer 750 mensen meededen aan de acties, die vanochtend om half 8 zijn afgebroken. De acties tegen de lage varkensprijzen waren georganiseerd door de Vereniging voor Varkenshouders (VeVa). Gisteravond gaven de boze boeren aan de blokkades niet zomaar op te willen geven.

Vanochtend is gesproken met supermarktketen Colruyt, die toezegde mee te willen denken over een oplossing voor de varkensboeren. Na deze ontmoeting zijn de blokkades bij Colruyt, Aldi en Lidl opgeheven. Volgende week gaat de sector om tafel met distributiefederatie Fedis.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hoop

  Waar wachten jullie op Nederlandse collega's. We moeten allen aan eenzelfde zeel trekken. Als we internationaal het prijsvormingsapparaat willen aanpakken, moeten we internationaal de druk op de ketel houden. Wij volgen de Belgische situatie op de voet, en staan klaar bij onvoldoende resultaat om terug op straat te komen.

 • no-profile-image

  kenner best bekend bij de redactie

  Bertus !

  In Belgie hebben we Dobbels , Danis Covavee , Westvlees ,....
  In Nederland ? > VION
  Dat is die o zo arme reden .

 • no-profile-image

  bertus

  goed voorbeeld doet volgen, wanneer reageren nederlandse colega,s?

Of registreer je om te kunnen reageren.