Home

Achtergrond 327 x bekeken

Bloeitijd van Dahlia breekt aan

Alhoewel enkele kwekers en veredelaars al sinds enkele weken dahlia’s voor de bloemenkeuring aanvoeren, was dit allemaal nog mondjesmaat.

De bloeitijd van dahlia’s breekt echter aan en verwacht mag worden dat binnen afzienbare tijd alle mogelijke soorten en cultivars van dit product voor de keuring ingebracht zullen worden. Arie C. Koot nam het voortouw en showt stevige, niet al te grote, dahlia’s, waaronder de mooi oranje Dahlia 'Market Joy' (foto). Typisch is de kleur, oud rood kun je het noemen, van D. 'Vrouwe Jacoba' en zacht roze is D. 'Deverill'.

Dames en Beelen benadrukt nogmaals de bloeirijkdom van Babiana, zet een vaas Watsonia onder de aandacht en herhaalt de inzending met voortreffelijke kwaliteit van Chasmanthe floribuna. De Maatschap Mellema-Versteeg zette enkele vazen met Allium gemixed op de keuringstafel, met daaronder Allium tuberosum (Chinese Bieslook), A. ubsilicum, A. texanum, A. sphaerocephalon en A. carinatum. De firma Boltha- van Lierop tenslotte vroeg en kreeg de aandacht voor de vaas met de zeer donkere Allium 'Summer Drummer'. Beide inzenders toonden ontegenzeggelijk aan dat veel Alliumsoorten als snijbloem uitermate goed te gebruiken zijn.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.