Home

Achtergrond 208 x bekeken

Blank knalt door grens van €4

Zomer of niet, blank kalfsvlees blijft in prijs stijgen. Deze keer komt er €0,12 bij de prijs op, tot €4,07 per kg geslacht-gewicht. Ter vergelijking: een jaar geleden bracht een kg nog €3,52 op.

Er ligt voldoende ruimte voor een prijsstijging van blank kalfsvlees. De vraag is prima voor de tijd van het jaar en het aanbod is niet al te groot.

In het buitenland zijn er veel acties voor kalfsvlees. Dat jaagt de consumptie behoorlijk op. Daardoor gaan de prijzen ook omhoog.
Vooral in Italië is er veel vraag. Frankrijk en Duitsland doen daar niet heel veel voor onder.

De komende weken kan blank kalfsvlees voorzichtig nog iets doorstijgen. Maar dat gaat niet met zoveel geweld als deze week.
Rosé ook fors duurder.

Rosé, ouder dan 8 maanden, stijgt ook behoorlijk in prijs. Er komt €0,13 bij de prijs op, tot €2,91 per kg geslacht-gewicht. Ook deze rosés zijn aanmerkelijk duurder dan een jaar geleden. Toen bracht een kilo nog €2,59 op.

De roséprijs lijkt echter niet verder te stijgen. Het aanbod neemt iets toe en komt meer in balans met de vraag. Bovendien worden slachtkoeien ook niet duurder. Dus daar is geen ruimte.

De jonge rosés, tot 8 maanden, lopen nog altijd mee met de oudere broer. Deze markt staat nog onvoldoende op eigen benen. Rosé tot 8 maanden noteert €0,11 hoger en komt uit op €3,25. In die prijs komt ook weinig verandering.

prognose:

blank gelijk tot duurder, rosés stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.