Home

Achtergrond 327 x bekeken 11 reacties

Blank kalfsvlees doelwit Wakker Dier

Wakker Dier heeft horecagroothandels gevraagd om te stoppen met de verkoop van blank kalfsvlees.

Een woordvoerder bevestigt dat de organisatie begin juli brieven heeft verstuurd waar nog geen reactie op is ontvangen.

Onder andere Hanos en Sligro zijn aangeschreven om het blanke vlees te vervangen door rosé of biologisch vlees. Groothandels die geen gehoor aan de oproep geven kunnen op korte termijn acties verwachten, waarschuwt Wakker Dier. Vorig jaar voerde Wakker Dier ook acties tegen blank kalfsvlees.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pieter

  Wat is dat zielig zeg!! De consument moet toch zelf bepalen wat zij koopt!
  En wat is er nu fout aan dit vlees? De kalveren hebben echt geen bloedarmoede! Wie verzint dat?
  En biologisch vlees is in de meeste gevallen ook niet beter dan 'gangbaar' vlees hoor. Het is alleen veel duurder.
  Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan een maatschappij die alles gelooft wat Wakker Dier zegt.

 • no-profile-image

  edwin

  heeft wakker dier vorig jaar geen soort van convenant gesloten met de sector dat het Hb-gehalte van de witvleeskalveren dat in de supermarkten ligt aan bepaalde minimumeisen moest voldoen ?? Dan moeten ze nu ook niet door blijven zeuren, een akkoord is een akkoord !!!

 • no-profile-image

  vincent

  Kan mij iemand een goed adres geven waar ik blank kalfsvlees kan kopen in Nederland?
  Vorig jaar heeft de stichting W-D een afspraak gemaakt met kalfsvlees sector vwb minimaal HB gehalte! Waarom moet er nu weer een trap nagegeven worden?
  Eerst moet je hard werken en, als je al wat verdiend, vervolgens belasting betalen. Nu wordt je met dat zelfde belastingeld teruggepest door een stichting die draait op belastinggeld. Wat een hypocriete zaak.
  Ik ga overwegen om ook een stichting op te richten en overal tegen aan te schoppen. Ben ik om vijf uur klaar met mijn werk!!!! En ik ga dat doen met subsidie!!!!

 • no-profile-image

  Gerrit

  Helaas Edwin en Vincenct, het akkoord waar jullie het over hebben is gesloten tussen de Dierenbescherming en de sector! Nietemin toch kinderachtig van WD om dan alsnog zo te gaan zitten klieren in plaats van de sector een kans te geven!

 • no-profile-image

  Boer

  Zo te zien wordt de spoeling voor WD een beetje dun. WD hoopt dat nu ze weer in het nieuws zijn sukkels zoals boer klaas er aan herinnerd worden dat het onderhand wel weer eens tijd wordt dat de vrijwillige donaties worden overgemaakt voordat de loozers op zoek moeten naar een baan.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Het enige wat wakker dier zal bereiken zal is dat de kalveren die nu blijven leven om later als blank kalfsvlees te verdwijnen direct na de geboorte dood geknuppeld worden. Of dat dan zo goed is zullen ze eerst maar eens vertellen.

 • no-profile-image

  Boer

  @ Harm. Wees maar gerust Harm, wij komen. Weet je wat dit betekent? VENI, VIDI, VICI. En zo gaat het met onze club.

 • no-profile-image

  Boer

  Een makkelijke manier om een daverende overwinning te boeken. Blank kalfsvlees wordt in Nederland namelijk bijna niet verkocht.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Die kunnen binnenkort acties verwachten, is dat niet dreigen.
  Net kinderen, krijg me zin niet, doe ik het ook niet en ga ik dwars doen.
  Wanneer gaat de NL regering eens ingrijpen in dit geval?

 • no-profile-image

  boer'

  Zou t niet verstandig zijn om een tegencampagne te houden op tv of radio.
  Eentje waar de feiten boven tafel komen.
  Denk aan groepshuisvesting van kalveren. Hoe het er werkelijk aan toegaat op een varkens of pluimveebedrijf. En de situatie van nertsenhouders. Ook het''ze krijgen al zoveel subsiedie'' verhaal moet eens voor de ogen van alle Nederlanders uitgewerkt worden.

 • no-profile-image

  Harm

  Kalfsvlees heeft een mooie reclame campagne op tv. Daar doet die gozer die al die vieze keukens controleerd ook aan mee. erg goed. Kalfsvlees is erg lekker, alleen een beetje duur. Maar voor kwaliteit mag betaald worden. Lig niet wakker van wkker dier, hebben vorig jaar een campagne gevoerd tegen de "kip het meest veelzijdige stukje vlees". Resultaat: 10% meer verkoop. Dus: laat maar komen!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.