Home

Achtergrond

Bladschimmels in bieten in het zuidwesten

De buitendienst van Suiker Unie heeft op een aantal bietenpercelen op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Eilanden en in West-Brabant meeldauw of roest gevonden.

In Zeeuws-Vlaanderen vond de buitendienst roest en ramularia. De bladschimmelwaarschuwingsdienst adviseert telers in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant om alert te zijn en hun bietenpercelen te controleren en te spuiten, zodra de eerste symptomen van één van de vier bladschimmels (cercospora, ramularia, roest en meeldauw) zichtbaar zijn, meldt het bieteninstituut IRS.

Gisteren meldde het IRS dat in Limburg de eerste aantasting door de bladschimmelziekte cercospora is gevonden. De bladschimmelwaarschuwingsdienst is een samenwerkingsverband van coöperatie CSV COVAS, adviesbureau DLV Plant, het IRS en Suiker Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.