Home

Achtergrond

Biomassa kan 6 procent kasareaal warm stoken

Met het snoeiafval van het bosareaal in Nederland valt circa 600 hectare kas warm te stoken.

Dat zegt Jan Smits, projectleider van het programma Kas als Energiebron. In een persbericht meldt Smits met het Bosschap en Algemene Vereniging voor Inlands Hout samen te willen werken bij het gebruik van snoei- en takafval in de glastuinbouw. Volgens Smits werken circa 15 telers in Nederland aan een biomassa-installatie voor de kas.

Het stoken van snoeihout zorgt ervoor dat telers vrij zijn van gasinkoop. Het levert een bedrijf de mogelijkheid tot klimaatneutraal werken, zegt Smits. Het gebruik van het vrijgekomen CO2 kan wel een probleem opleveren in de kas, stelt Smits. Hiervoor is meer onderzoek nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.