Home

Achtergrond 166 x bekeken

Bijna verdubbeling van perenoogst verwacht

De perenoogst valt dit jaar naar verwachting 80 procent hoger uit dan in 2008. Dat blijkt uit cijfers van de Werkgroep Oogstraming.

Het te oogsten volume stijgt van 170 miljoen kilo naar 311 miljoen kilo. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Nederlandse Fruitteeltorganisatie (NFO), handelskoepel Frugi venta en Productschap Tuinbouw.

De toename van de perenproductie is vooral een gevolg van de groei van het areaal Conférence. Na slechte weersomstandigheden in 2008 zet de groei dit jaar onverminderd door. Met 250 miljoen kilo verwacht de werkgroep een oogst die 85 procent groter is dan vorig jaar en een kwart groter dan in 2007. De productie groeit door een toename van het areaal enerzijds en een hoge productie per hectare anderzijds.

De appeloogst in Nederland groeit naar verwachting met 2 procent. Elstar en Jonagold blijven de grootste rassen. Van Elstar wordt een iets lagere oogst verwacht, terwijl de oogst van Jonagold stabiel is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.