Home

Achtergrond

Bijna honderd doden door griep in Argentinië

Het aantal Argentijnse doden door de Mexicaanse griep nadert de honderd. Gisteren bezweken zes inwoners van het Zuid-Amerikaanse land aan de ziekte, zo maakte minister van Volksgezondheid Juan Manzur bekend.

Na de Verenigde Staten en Mexico is Argentinië het land dat het zwaarst is getroffen door de nieuwe griepvariant. Het officiële dodental staat in Argentinië nu op 94, tegen 121 in Mexico en 221 in de Verenigde Staten.


Wereldwijd is de ziekte volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgesteld bij meer dan 95.000 mensen. Het laatste overzicht van de WHO dateert echter van 6 juli, en het aantal besmettingen ligt dus waarschijnlijk een stuk hoger.


De WHO verhoogde de alarmfase rond de griepuitbraak een maand gelden naar de hoogste schaal: fase zes. De eerste grieppandemie sinds 1968 was daarmee een feit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.