Home

Achtergrond 2 reacties

Bijensterfte Almere neemt toe

In Almere is de bijensterfte onder de bijenvolken hoger dan vorig jaar.

”Bijna de helft is verloren gegaan”, zegt Cor Dol van Imkervereniging Almere op de site almerevandaag.nl. ”Van de acht volken die ik zelf verzorg waren er nog maar twee over”, aldus Dol.

De mysterieuze ’verdwijningziekte’ wordt gezien als oorzaak van de sterfte. Daar hebben imkers wereldwijd last van. Vermoed wordt dat die ziekte in combinatie met het binnenkrijgen van bestrijdingsmiddelen oorzaak van de sterfte is.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Henk Tennekes

    Ook andere regio's met massale bijensterfte (Amsterdam, Groene Hart, Rijnmond) kenmarken zich door jarenlange extreme vervuiling van het oppervlaktewater met het voor bijen zeer giftige insecticide imidacloprid. Ik hoop dat het zo langzamerhand iedereen duidelijk wordt dat de bijenstand door deze stof bedreigd wordt.

  • no-profile-image

    Henk Tennekes

    De oppervlaktewater metingen voor de regio Almere geven sinds 2004 alarmerende normoverschrijdingen aan met het voor bijen zeer giftige insecticide imidacloprid. De hoge bijensterfte in Almere kan dus het directe gevolg van milieuvervuiling met imidacloprid zijn. De minister van LNV doet niets tegen deze wantoestand. Onderteken daarom de petitie Stop de Bijensterfte op http://www.petities.nl/petitie/stop_de_bijensterfte/

Of registreer je om te kunnen reageren.