Home

Achtergrond 6 reacties

Bijen krijgen massaal steun

Al ruim tienduizend mensen hebben binnen een maand laten weten dat zij zich zorgen maken over de oplopende bijensterfte. Zij hebben een speciale petitie ondertekend, waarin zij hun steun aan de bijen duidelijk maken.

Zij willen dat er een einde komt aan het gebruik van specifieke soorten insecticiden. Onderzoek heeft aangetoond dat een groep bestrijdingsmiddelen verantwoordelijk is voor de massale sterfte onder de diertjes.

De petitie gaat dit najaar naar de Tweede Kamer en het kabinet. Natuurbeheerder Jaap Molenaar, imker Peter Slootweg en wetenschapper Jeroen van der Sluijs van de Universiteit Utrecht namen het initiatief voor de actie.

Vooral in de provincies Zuid-Holland en Flevoland is de sterft hoog. Soms de helft van de bijenvolken komt om. Dat is zes keer hoger dan normaal, lieten de initiatiefnemers woensdag weten. Hierdoor ontstaat er een bestuivingstekort. De drie mannen hopen voor 1 oktober 40.000 handtekeningen te verzamelen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Beste Jeanine en overigen,

  Einstein erbij halen is altijd prima. Hij heeft ook gezecht: "Logica doet mensen alleen maar denken, het is emotie dat mensen doet handelen".
  Ben van mening dat als er specifieke pesticiden zijn die bijen doden, dit meteen aangepakt moet worden. Maar is dit ook de oorzaak ??

  Marcel

 • no-profile-image

  onderdedam

  wij lopen achter de feiten aan

 • no-profile-image

  Ina Stam

  kan ik die petitie nog ondertekenen? Hoe kom ik er aan?

 • no-profile-image

  Corinne

 • no-profile-image

  Mark

  Onze regering is voor gentechnologie en cisgenese. Dat betekent nog eens 4 keer zoveel gifgebruik en zwaarder gifgebruik erbij. Kennelijk doen ze aan de top een wedstrijdje hoe ze zo snel mogelijk ons land, de dieren en de bijen naar de bliksem kunnen sturen. Wat zijn we toch onnozel bezig. Helaas hebben we ze zelf gekozen. Voortaan verstandig kiezen!

 • no-profile-image

  Jeanine Kunze

  Gelukkig hebben op dit moment al bijna 11.000 verstandige wereldburgers deze Petitie ondertekend. Maar er zijn minimaal 40.000 ondertekenaars nodig! Dus nogmaals de oproep aan iedereen om de Petitie te tekenen en tevens iedereen in zijn omgeving te stimuleren hetzelfde te doen! Klik op: http://stopbijensterfte.petities.nl. Want Einstein heeft in de vorige eeuw al gezegd "Als de bij sterft, heeft de mens nog vier jaar te leven. Geen bijen meer, geen bevruchting meer, geen gras meer, geen dieren meer, geen mens meer."

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.