Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Bierbostel kwartje goedkoper

Bierbostel daalt €0,25 in prijs en noteert nu €32,00 (bij 22 % droge stof). Die prijs geldt voor Midden-Nederland. Van een tendens is echter geen sprake. Vraag en aanbod zijn bijna in balans.

Ook in het noorden en in het zuiden van Nederland gaan de bierbostelprijzen met een kwartje omlaag. In het noorden noteert bierbostel €34,25 en in het zuiden is dit €30,50.

Bij de andere bijproducten springen vooral de aardappelsnippers in het oog. Daar gaat €0,75 van de prijs af, tot €33,00 per ton. Een week eerder werden de snippers ook al fors goedkoper.

Bij de de aardappelstoomschillen is er een mimimale prijsdaling. Er gaat €0,02 van de prijs af, tot €1,60 per % droge stof.

De maisgluten noteren tenslotte een paar eurocent hoger. Er komt €0,06 bij, tot €1,37 per % droge stof.

prognose:

gelijk, misschien iets lager

Eén reactie

  • no-profile-image

    jaap van zwieten

    ik geef dagelijks onafhankelijk rantsoenadvies aan melkveehouders.

    Ik bekijk deze prijzen af en toe, en het valt me op dat de prijzen hier vaak veel hoger genoteerd zijn dan de werkelijkheid. Raapsschroot kost nu bijvoorbeeld 120 - 130€ per 100 kg, zie www.grondstoffenonline.nl Op deze site staat 174,9€ per ton voor raaps en onder voederwaardeprijzen 184€ per ton. Dat is absurd hoog. Ook voor bierbostel wordt veel minder betaald prijzen van 25€ per ton zijn gangbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.