Home

Achtergrond

Beste Agapanthus van Zwetsloot

Tijdens de afgelopen maandag gehouden tweede Speciale Agapanthuskeuring in de KAVB-keuringszaal bij CNB in Lisse werd een uitstekende indruk verkregen van de variatie in Agapanthus.

Deze kuipplant en snijbloem werd door verschillende inzenders in een grote variatie getoond. Naast potten en vazen werden dit jaar ook verschillende bloemstukken ingezonden. De jury beoordeelde tientallen inzendingen, en kwam tot de conclusie dat de nieuwe selecties van J.M.J. Zwetsloot uit Voorhout van uitstekende kwaliteit waren. Hier was ook de winnaar te vinden: selectie 1003, die een score behaalde van 9,45 punten. Dit was de hoogste score over de beide gehouden keuringen.

Andere inzendingen die de aandacht trokken waren die van P. Zonneveld uit Hillegom, waar onder meer de kortste en de langste bloem te zien was, en een zeer groot sortiment aan het bezoek werd getoond, en de inzending van Maas en Van Stein uit Hillegom, met onder meer de zeer forse A. 'White Heaven' en een tweekleurige cultivar genaamd A. 'Selma Bock'. Andere inzendingen op pot kwamen van onder meer Boesaard (A. 'Tinkerbell'), K. Bleeker (A.'‘Carara') en C. Breed (onder meer A. inapertus en A. 'Loch Hope'). Een aantal inzenders liet Agapanthus als snijbloem zien. Net als bij de eerste keuring was het Arisz Bloemisterijproducten uit Beverwijk dat hoge ogen gooide, opnieuw met de intens blauwe A. 'Sofie', goed voor 9,60 punten, op de voet gevolgd door A. 'Rotterdam' van P. Zonneveld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.