Home

Achtergrond 155 x bekeken

Bernanke ziet verbetering Amerikaanse economie

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie lijken te verbeteren.

Dat zei de president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed), Ben Bernanke, dinsdag tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.

Volgens Bernanke zijn er zichtbare verbeteringen in de financiële markten en neemt het tempo waarin de economie verzwakt af. Hij waarschuwde echter dat het toch al trage herstel van de economie in de knop kan worden gebroken door de snel oplopende werkloosheid. Die zal volgens de centralebankpresident zeker twee jaar hoog blijven.

Het beleid van de Fed blijft volgens de centralebankpresident de komende tijd dan ook vooral gericht op het stimuleren van de economie. Tegelijkertijd werken de centrale banken ook aan plannen om de ongekende stimuleringsmaatregelen van de afgelopen maanden weer terug te draaien als de tijd daar rijp voor is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.