Home

Achtergrond

Berman voelde zich niet gevangen in PvdA-campagne

PvdA-lijsttrekker Thijs Berman is het niet eens met de werkgroep-Dijksma dat hij tijdens de Europese verkiezingscampagne gevangen zat tussen zijn eigen pro-Europese standpunten en de eurokritische campagneopdracht die hij meekreeg.

”Zo heb ik dat niet gevoeld. Ik denk dat de commissie dat te sterk heeft aangezet”, aldus Berman donderdag in een reactie op het rapport. ”Ik kon me prima vinden in ons verkiezingsprogramma.”

Berman is voor het overige goed te spreken over de bevindingen van de werkgroep onder leiding van staatssecretaris Sharon Dijksma. Hij noemt het rapport ”evenwichtig en heel sterk”. Het laat volgens hem duidelijk zien wat er is misgegaan, maar is ook gericht op de toekomst. Berman vindt dat de partij zelfbewuster moet worden en trotser moet zijn op wat ze bereikt.

Het debat in de PvdA over de toekomst van Europa is volgens de Europarlementariër niet afgerond. ”Ik zal het binnen en buiten de partij voortzetten.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.