Home

Achtergrond 1 reactie

Belgen claimen geld Vrebamel

Enkele tientallen Belgische melkveehouders zeggen achterstallig melkgeld te goed te hebben van zuivelonderneming Vrebamel.

Volgens betrokkenen gaat het om enkele honderdduizenden euro’s. Vrebamel ontkent echter dat het schuld heeft staan bij de weggelopen leveranciers. Vrebamel is de zuivelonderneming van de Van Bakel Groep waarvan de klanten zijn overgegaan naar Steegro.

De Belgische melkveehouders hebben vanaf 1 juni van dit jaar hun melk niet meer via Vrebamel geleverd. Een van de veehouders, die anoniem wenst te blijven, zegt nog enkele duizenden euro’s te goed te hebben.

Het gaat om een deel van het melkgeld over de maand mei. "Normaal kreeg ik de nabetaling rond de 25e van de volgende maand. Nu zijn we al bijna een maand verder en nog heb ik mijn geld niet."

Volgens hem zijn er zeker enkele tientallen melkveehouders met dezelfde problemen. De veehouders leverden hun melk via melkophaler Koen Lambrechts, die schat dat zijn klanten en hij samen enkele tonnen te goed hebben van Vrebamel. "Tot zondag was het verschuldigde bedrag nog niet betaald. Maar vandaag kreeg ik het bericht van twee van mijn klanten dat zij hun geld ontvangen hadden. Van andere klanten weet ik het niet."

Geen betalingsachterstand

Medewerker Piet Berkhout van Vrebamel zegt dat alle betalingen netjes verlopen en dat er geen sprake van is van een betalingsachterstand.

Als melkveehouders zeggen dat ze de betalingen niet op tijd krijgen, is dat bezijden de waarheid, stelt Berkhout. Hij erkent dat een groep van ongeveer 35 Belgische melkveehouders in juni zijn opgestapt als leverancier van Vrebamel. Melkophaler Lambrechts zegt dat hij nog geld van Vrebamel moet ontvangen over maart, april en mei. "Van Bakel heeft beloofd dat hij netjes zal betalen, en als hij doet wat hij belooft is er geen probleem."

De Belgische melkveehouders hebben de samenwerking met Vrebamel naar eigen zeggen opgezegd vanwege de betalingsproblemen en de lage melkprijs. Lambrechts zegt Van Bakel daarvoor te hebben gewaarschuwd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    M

    Het gaat weer op z'n Van bakels.
    Veel beloven, waar weinig van uitkomt...

Of registreer je om te kunnen reageren.