Home

Achtergrond 152 x bekeken

Barroso hoopt op snel besluit Europarlement

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie hoopt dat het Europees Parlement al deze maand beslist over een verlenging van zijn mandaat.

"Hoe sneller hoe beter'', zei de Portugees vandaag in Stockholm tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt. Zweden heeft woensdag voor de komende zes maanden het EU-voorzitterschap overgenomen van Tsjechië.

Barroso is twee weken terug door de EU-leiders voorgedragen voor een tweede termijn van vijf jaar. "Unaniem'', zoals hij in Stockholm enkele malen onderstreepte. Maar het Europees Parlement moet zijn herbenoeming goedkeuren, en daar is de centrumrechtse Barroso nogal omstreden. Het Europarlement beslist volgende week of het al deze maand stemt over een nieuwe termijn voor de commissievoorzitter, of dat het dat pas in september doet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.