Home

Achtergrond

Bakmeel in aangespoelde pakjes op strand

Van de vijf pakketjes die afgelopen weekend op de stranden van Kijkduin, Westland, Scheveningen, Wassenaar en Katwijk zijn gevonden, blijkt dat een deel bakmeel bevatte.

Het pakketje dat in Scheveningen was gevonden, bevatte vermoedelijk netto 1 kilo coke. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut moet dat nog bevestigen, liet een woordvoerster van de politie Haaglanden weten.

Een zegsvrouw van politiekorps Hollands Midden zei dinsdag dat in het aangespoelde pakje in Katwijk de synthetische drug amfetamine, in de volksmond ook wel speed, pep of spit genoemd, zat.

Het is niet bekend waar de pakketjes vandaan komen. Mogelijk hadden smokkelaars de pakjes onder hun vaartuig hangen om zo ontdekking te voorkomen. Volgens een woordvoerster van de politie Haaglanden wordt er nu samen met het Openbaar Ministerie gekeken, hoe het onderzoek naar de aangespoelde pakketjes verdergaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.