Home

Achtergrond

Bagagedieven op Thaise luchthaven aangepakt

De internationale luchthaven van de Thaise hoofdstad Bangkok gaat maatregelen nemen tegen diefstal uit bagage.

De luchthaven maakt zich zorgen over het toenemend aantal klachten hierover van passagiers. Dat meldde de Thaise krant Bangkok Post vrijdag. Steeds meer luchtreizigers melden dat waardevolle spullen uit hun koffers waren verdwenen, nadat die door het bagageafhandelingssysteem waren gegaan. Een speciaal team moet de afhandeling nu gaan controleren. Ook gaat de luchthaven bijna vijfhonderd extra beveiligingscamera's in de bagageruimtes plaatsen, aldus topman Piyaphan Champasut in het dagblad.

Luchthaven Suvarnabhumi werd onlangs nog geplaagd door een ander schandaal. Toeristen klaagden dat zij onterecht werden vastgehouden door de politie op beschuldiging van diefstal in de belastingvrije winkels en bedragen tot honderden euro's moesten betalen om hun vrijheid te kopen. Verschillende ambassades waarschuwen reizigers niet met spullen in de winkels rond te lopen voordat ze ervoor hebben betaald.

De luchthaven, die jaarlijks tientallen miljoenen reizigers verwerkt, kwam vorig jaar wereldwijd in het nieuws toen duizenden demonstranten een week lang het vliegveld bezet hielden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.