Home

Achtergrond

Babiana verdient meer waardering

Het bedrijf Dames en Beelen heeft de nodige bijzondere bollen en knollen in de kraam en showt deze regelmatig.

Deze week is dat onder andere 'Babiana stricta' (zie foto). In feite het enige soort dat in Nederland wordt verhandeld. De kweker is begonnen met de teelt uit zaad om een sterker product te krijgen.

De markt voor Babiana (zowel in de droogverkoop als snijbloem) is wisselend. Dames en Beelen heeft daarom zelf de prijs fors verlaagd om de handel ertoe te bewegen dit fantastische product af te nemen. De tijd zal leren of deze ingreep slaagt.

Indrukwekkend is deze week weer de inzending van C. Breed die allereerst met nieuwe voorbeelden nog eens aantoont dat het te vaak voorkomt dat de consument een heel andere lelie in de tuin ziet opkomen dan de verpakking aangeeft. Uit de veelomvattende inzending noemen we ook prachtige plant van de' Crinum powellii alba', een schitterende 'Galthonia princeps' en 'Albuca nelsonii'. Een inzending die liefhebbers doet watertanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.