Home

Achtergrond

Artsen en diëtisten zien waarde verwerkte groente

94 procent van de diëtisten en artsen in Nederland adviseert het nuttigen van verwerkte groente.

Dat zegt het marketingsbureau GroentenenFruit Bureau. Het bureau promootte drie jaar lang vers verwerkte groente bij artsen en diëtisten om zo de consument te bereiken. Doel van de campagne was om artsen en diëtisten in te laten zien dat verwerkte groente net zo gezond is als onverwerkte groente.

94 procent van de artsen en diëtisten adviseert verwerkte groente nu actief aan cliënten en 88 procent vindt verwerkte groente gezond. Slechts 5 procent van de professionals vindt de smaak goed. Volgens het GroentenFruit Bureau moet aan dat aspect nog gewerkt worden, samen met de verwerkende industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.