Home

Achtergrond 236 x bekeken 6 reacties

'Andere bedrijven kans geven voor ophalen kadavers'

Als het ministerie van LNV het beleid ten aanzien van kadaververwerking wijzigt, moet de markt ook opengesteld worden voor destructiebedrijven elders uit Europa. Dat vindt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

Aanleiding is het voornemen van het landbouwministerie om de kosten voor het ophalen van kadevers volgend jaar helemaal voor rekening van de sector te laten komen. "Rendac is een monopolist", stelt NVP-secretaris Jan Brok. "LNV heeft tariefafspraken tot 2011, die gaan wij niet zomaar overnemen. Wij denken dat, als het al anders moet, er een Europese inschrijving moet komen voor een eerlijke concurrentie."

Brok wijst erop dat volgens een in 2007 aangenomen motie het beleid niet mag wijzigen tot 2011.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centje

  Voor de duidelijkheid, lto houdt dit tegen omdat lto en rendac verbonden met elkaar zijn. Hoezo onafhankelijk?? Zeg uw lto lidmaatschap op en wordt lid bij de enige belangenbehartiger voor de varkens, de NVV

 • no-profile-image

  Ben

  Beste Bert uit Eindhoven, NVV houdt volgens mij niets tegen. Kijk maar eens op http://www.nvv.nl/dutchtopics/Trog/trog_120.pdf en dan naar pagina 5 of http://www.nvv.nl/dutchtopics/Trog/trog_111.pdf pagina 2 en 3 of google zelf eens voordat je wat beweert.

 • no-profile-image

  bert

  waar ik mooite mee heb is; dat ik als boer niet de kadavers op het bedrijf mag verwerken. de lto en de nvv houden dat tegen. omdat ze denken; het schaad voor het beeld?
  onzin, jullie aandelen worden minder waard.
  ik heb kachels gezien op beurzen. die voor de prijs van gas verbruik net zo duur is als nu wat het kost, het op halen.
  als jullie de wet aangepast hadden, waren we klaar geweest. met de wet. en konden we volgend jaar gewoon zelf de kadavers verbranden.
  maar nee; volgend jaar gaan we weer meer betalen.

 • no-profile-image

  dirk

  De NVP timmert vakkundig aan de weg en stipt de pijnpunten tijdig aan,iets wat je van de aan het ministerie van lnv gelieerde NOP niet kunt zeggen!Dus alle pluimveehouders: steun NVP en wordt lid!

 • no-profile-image

  jan

  Dat gaat niet gebeuren: ZLTO is eigenaar van Rendac en heeft een stevige vinger in de pap. Misschien moet die monopoliepositie maar eens aan de kaak gesteld worden in Brussel??? Zo blijven we in de tang van ZLTO: je levert aan VION óf aan Rendac........

 • no-profile-image

  jonge

  Tijd voor Neelie Smit Kroes om eens in actie te komen......zou ik zo zeggen!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.