Home

Achtergrond

Amsterdamse Wallen gaan definitief op de schop

Een meerderheid van de gemeenteraad in Amsterdam heeft donderdag een 'go' gegeven voor plannen van het stadsbestuur om de misstanden op de Wallen drastisch aan te pakken.

De partijen gingen echter niet zonder slag of stoot akkoord met de strategienota 1012, vernoemd naar de postcode in het gebied. Zo verzochten ze het college van burgemeester en wethouders in een hele reeks moties onder meer te kijken naar de spreiding van de 26 coffeeshops die in de roemruchte hoerenbuurt moeten verdwijnen. Die zouden een plek moeten krijgen in andere delen van de stad.

Ook pleitten GroenLinks, PvdA en VVD met steun van de hele raad ervoor dat het college prostituees gaat stimuleren zich te verenigen zodat zij hun belangen beter kunnen behartigen. Tegelijkertijd kan deze groep dan ook een klankbord zijn voor de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.