Home

Achtergrond

Amsterdam komt met gebiedsverboden

De gemeente Amsterdam voert donderdag een gebiedsverbod in voor mensen die zich misdragen in uitgaansgebieden.

Wie betrokken is bij een vechtpartij of het verkeer belemmert, mag de rest van het weekeinde niet meer in de buurt komen van bijvoorbeeld het Leidseplein of het Rembrandtplein. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde vandaag een bericht hierover van de NOS.

De hoofdstad was al langer van plan de verboden in te voeren. Dat gebeurt nu echter eerder vanwege de dodelijke vechtpartij op het Leidseplein van afgelopen zondag. Een man kwam om nadat een taxichauffeur hem zou hebben neergeslagen en hij met zijn hoofd op de stoep was gevallen.

De gebiedsverboden waren aanvankelijk bedoeld om overlast door uitgaanspubliek tegen te gaan, maar kan ook worden ingezet tegen taxichauffeurs die zich misdragen.

De politie kan de uitgaansverboden opleggen op onder meer het Leidseplein, in de Leidsestraat, op het Rembrandtplein en op het Koningsplein. Wie een verbod aan zijn broek krijgt, mag het hele uitgaanscentrum niet meer in.

De gemeente voert ook enkele andere maatregelen sneller in. Zo zou zij binnenkort beginnen met cameratoezicht in het uitgaanscentrum. Ook dat gaat nu per direct van start. De politie gaat daar vooral de taxi's op het Leidseplein mee in de gaten houden.

Cohen maakte eerder deze week al bekend dat er vanaf komend weekeinde extra toezichthouders op de standplaats bij het Leidseplein staan. Daar komt ook een informatiebord met informatie over de taxiprijzen. Veel chauffeurs vragen daar namelijk woekerprijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.