Home

Achtergrond 5 reacties

Amerikaanse zuivelcoöperatie geeft 9,5 miljoen aan leden

Dairy Farmers of America (DFA) stelt 6,6 miljoen euro (9,5 miljoen dollar) aan investeringspremies beschikbaar aan de 10.750 aangesloten boerenbedrijven.

Dat maakte de zuivelcoöperatie onlangs bekend. DFA-voorzitter Tom Camerlo maakt in een statement excuses aan de leden voor het lange wachten op steun. "Het is duidelijk dat de steun niet zo snel komt als we hadden gehoopt. Maar we leggen ons erop toe de stress die zowel op korte als lange termijn de zuivelindustrie parten speelt te verlichten."

Volgens Camerlo stelt een conservatief financieel beleid en een diverse bron van inkomsten het bedrijf in staat de 18.000 leden te hulp te schieten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  machteloze-re boer

  machteloze boer: een ander woord voor dit soort gebeurtenissen is corruptie!!!!!!!
  Eat this co-ops!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  gert

  dit is ook maar zo,n 900 dollar per veehouder,dit geeft ook weinig soelaas,melkprijzen zijn niet heilig,cao,s wel !!

 • no-profile-image

  vrij en blij

  Zie ook het onderstaande bericht "realisme in zuivel" en trek uw conclusie. FrieslandCampina beschikt momenteel ook over overige inkomsten, nl de verkoop van Nijkerk. Wat zou dat per lid gem. opleveren? Het wordt misschien tijd dat men het verkoopbedrag bekend maakt, daar hebben wij als leden toch recht op.

 • no-profile-image

  machteloze boer

  Wij als leden hebben geen recht meer,alles wordt door de ""hoge"heren beslist.Als je op een vergadering iets zegt, zeggen ze :we zullen het meenemen! Naar de prullenbak zullen ze wel bedoelen.Als lid heb je niks en dan ook niks tevertellen.

 • no-profile-image

  melveehouder.

  Zo,n bedrag uitkeren is zinloos.
  Geef gewoon een wat hogere melkprijs.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.