Home

Achtergrond

Amerikaanse steun voor malariavaccin Crucell

Biotechnologiebedrijf Crucell krijgt Amerikaanse steun bij de ontwikkeling van een malariavaccin.

Vandaag maakte het bedrijf bekend dat het een samenwerking is aangegaan met de Amerikaanse overheidsorganisatie USAID en non-profitorganisatie PATH.

Op dit moment wordt de werkzaamheid van het malariavaccin al getest in een zogenoemde fase 1-studie. Met de steun kan Crucell ook onderzoek doen naar de effecten van een versterkte versie van het vaccin.

Crucell's vaccin is ontwikkeld met behulp van de AdVac-technologie van het bedrijf. Hierbij wordt in voor de mens onschadelijke adenovirussen genetisch materiaal ingebouwd van het malariavirus. Door de blootstelling hieraan worden mensen na inenting immuun voor malaria.

PATH wil met zijn Malaria Vaccine Initiative de ontwikkelingen van een malariavaccin versnellen. De organisatie heeft hiervoor 50 miljoen dollar gekregen van de Bill & Melinda Gatesstichting. In 2005 kreeg Crucell ook al indirect steun van de stichting van Microsoft-oprichter Bill Gates. Dat ging toen om financiering voor de ontwikkeling van een vaccin tegen tuberculose.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.