Home

Achtergrond 175 x bekeken

Almelo krijgt prijs voor twee parken

Twee parken in Almelo zijn woensdag opnieuw onderscheiden met de zogenoemde Green Flag Award, een prijs uit Groot-Brittanië en Ierland voor parken.

Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Almelo heeft twee ambtenaren naar de Britse stad Bournemouth gestuurd om de prijs op te halen. De jury vond de twee plantsoenen in de Twentse stad, het Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark, gastvrij en veilig. De parken bieden volgens de Britten volop gelegenheid tot buitenspelen en buurtpraat. Ook de milieuvriendelijke manier waarop de gemeente het park onderhoudt viel in de smaak bij de beoordelaars, die de stadsoases afgelopen maand keurden.

Vorig jaar waren de parken ook al uitverkoren. Toen waren het de eerste parken op het Europese vasteland die de prijs kregen. De Green Flag Award is een initiatief van de Engelse regering en de liefdadigheidsinstelling The Civic Trust, die pleit voor een groene stedelijke ontwikkeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.