Home

Achtergrond

Airbus betaalt mee aan zoektocht ramptoestel

De Europese vliegtuigbouwer Airbus is bereid mee te betalen aan de zoektocht naar de zwarte dozen van het Air France-toestel, dat begin juni in de Atlantische Oceaan stortte.

De topman van de bouwer van het neergestorte vliegtuig zei dit vandaag. "Wij verbinden ons aan de voortzetting van de zoektocht. We willen precies weten wat er is gebeurd'', aldus bestuursvoorzitter Tom Enders tegen de Franse krant La Tribune. Airbus is bereid maximaal 20 miljoen euro uit te trekken voor verlenging van de zoektocht.

Met het geld zou het Franse Bureau d'Enquetes et d'Analyses (BEA), dat de zoektocht leidt, nog enkele maanden door kunnen zoeken. De zwarte dozen zijn eerder deze maand gestopt met het uitzenden van een bakensignaal. De BEA richt zich daarom allereerst op het vinden van de brokstukken van het vliegtuig in de hoop dat de zwarte dozen hier in de buurt zullen liggen.

De zwarte dozen bevatten opnames van gesprekken uit de cockpit en gegevens over de vlucht en het toestel. De dozen kunnen cruciale informatie bevatten over de toedracht van de crash. Vooralsnog is onbekend waardoor het vliegtuig is neergestort.

Air France vlucht 447 van Rio de Janeiro naar Parijs stortte in de nacht van 30 mei op 1 juni in de oceaan. De crash kostte 228 mensen het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.