Home

Achtergrond

Afwatering in Noordoostpolder wordt verbeterd

Het waterschap Zuiderzeeland gaat volgend jaar de afwatering in het gebied tussen Tollebeek en Espel verbeteren.

Het waterschap voert een onderzoek uit in dit deel van Flevoland, zegt heemraad Jaap Naaktgeboren. "We gaan de maalcapaciteit uitbreiden en we gaan waar nodig duikers vergroten zodat het water sneller wordt afgevoerd. We meten de sloten op om te kijken of ze voldoende afhang hebben."

Voorzitter Ton Leijten van de LTO-afdeling Noordoostpolder heeft het waterschap gevraagd om actie te ondernemen. De aanleiding is waterschade aan gewassen vanwege plensbuien tot meer dan 100 millimeter. "Er is veel schade in vooral aardappelen en wortels. Het water bleef te lang in de sloten staan."

Of registreer je om te kunnen reageren.