Home

Achtergrond 191 x bekeken

Afschuw Verhagen over aanslagen Jakarta

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft met afschuw kennis genomen van de aanslagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

"Ik veroordeel dit laffe geweld tegen onschuldige burgers. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun naasten.'' De minister heeft dat vrijdag laten weten vanuit de Nederlandse Antillen, waar hij op bezoek is. De drie Nederlanders die gewond raakten, waren volgens Buitenlandse Zaken in het Marriott Hotel aan het vergaderen. De ambassade heeft hen inmiddels in het ziekenhuis bezocht en heeft contact met hun familie.

Verhagen hoopt dat de daders zo snel mogelijk worden gearresteerd en berecht. "Er kan geen enkele rechtvaardiging zijn voor terreur en geweld tegen onschuldige burgers. Dit maakt duidelijk dat we alert moeten blijven op het gevaar van terrorisme'', aldus de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.