Home

Achtergrond

Advies over vaccinatie Mexicaanse Griep op komst

Het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) en de Gezondheidsraad presenteren naar verwachting half augustus een advies over welke groepen het eerst moeten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse Griep.

Een woordvoerder van minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat vandaag gezegd. Het is volgens de woordvoerder nog niet bekend wanneer Klink een definitief besluit neemt. Het ministerie verwacht dat de eerste vaccins eind oktober beschikbaar zullen zijn.

Deskundigen verwachten dat medisch personeel als eerste groep een prik krijgt als bescherming tegen de gevaarlijke griep. Andere groepen zijn zwangere vrouwen en mensen met bijvoorbeeld hart- en longziekten.

De Nederlandse regering heeft in totaal 34 miljoen vaccins besteld, twee voor elke Nederlander. De vaccins worden gefaseerd geleverd. De mensen die het meeste risico lopen om de ziekte te krijgen, worden het eerst ingeënt. Wetenschappers van het CIb en de Gezondheidsraad bepalen wie dat zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.