Home

Achtergrond 283 x bekeken

Actie tuinders in Heemskerk tegen torenflats

Tuinders in Heemskerk zijn een actie begonnen tegen woningbouw in hun tuinbouwgebied.

Met de slogan Nee tegen torenflats in Heemskerkerduin zijn de tuinders een petitie op internet begonnen met het doel het tuinbouwgebied van het Noord-Hollandse Heemskerk te vrijwaren van woningbouw. “Net als elders in het land speculeren ook in Heemskerk woningbouwcorporaties met de aankoop van agrarische grond, in de hoop dat dit ooit bebouwd mag worden. De corporaties drijven hiermee de grondprijs op, waardoor noodzakelijke herstructurering en schaalvergroting wordt bemoeilijkt”, stelt initiatiefneemster en tuindersdochter Corina Duin.

Duin wil met de online petitie de lokale en provinciale politiek wakker schudden. Binnenkort wordt het bestemmingspan herzien in de gemeente en later dit jaar volgt ook de structuurvisie van de provincie Noord-Holland. “De corporaties voeren een agressieve lobby via de achterkamertjes van het gemeentehuis. Als de politiek het gebied vrij geeft voor woningbouw, is dat de nekslag voor de agrariërs in het gebied. Dan worden de tulpenvelden verruild voor torenflats.”

Dat meer mensen daar zo over denken, blijkt volgens Duin uit het feit dat de petitie na luttele dagen al door circa 350 mensen is ondertekend. Zij rekent op nog meer sympathisanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.