Home

Achtergrond 183 x bekeken

Acht miljoen euro voor bio-kunststoffen

Minister Verburg van LNV stelt acht miljoen euro beschikbaar voor onderzoek en innovatie van bio-kunststoffen in Nederland.

Zestig bedrijven en negen kennisinstellingen werken in het programma 'Biobased Performance Materials' (BPM) samen aan nieuwe grondstoffen voor bio-kunststoffen en aan toepassingsgericht onderzoek om de eigenschappen van bio-kunststoffen te verbeteren. Het BPM-programma start eind dit jaar en loopt tot en met 2013. Wageningen Universiteit coördineert het programma.

Bio-kunststoffen worden vooral toegepast in bio-afbreekbare toepassingen voor afvalzakken en voor verpakkingen van groente en fruit. Het doel van het BPM-programma is om bio-kunststoffen te ontwikkelen, die wat betreft materiaaleigenschappen én prijs kunnen wedijveren met de gewone kunststoffen die momenteel worden gemaakt van aardolie.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.