Home

Achtergrond 189 x bekeken

Aantal paddo-incidenten sterk afgenomen

Het aantal incidenten met paddo's in Amsterdam is sinds het verbod van die drugs flink afgenomen.

In de maanden december tot en met maart moest er acht keer een ambulance uitrukken omdat mensen onwel waren geworden nadat ze hallucinogene paddenstoelen hadden gegeten. In dezelfde periode een jaar geleden gebeurde dat nog 49 keer.

Dat heeft burgemeester Job Cohen in een brief aan de gemeenteraad geschreven, zo bevestigde een gemeentewoordvoerster dinsdag. Sinds 1 december is het verboden om paddo's te verkopen. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) voerde het verbod in mede naar aanleiding van een aantal ernstige incidenten in Amsterdam. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde in april dat die maatregel rechtmatig was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.