Home

Achtergrond 147 x bekeken

Aantal aanvallen door piraten verdubbeld

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn wereldwijd 240 schepen aangevallen door piraten.

Dit is ruim twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Dat zegt het Internationale Maritieme Bureau (IMB) in een woensdag gepubliceerd rapport.

Schepen zijn volgens de piraterijwaakhond het minst veilig in de wateren rond Somalië. Bij de kust van het Afrikaanse land zelf neemt het aantal aanvallen echter af. De zeerovers zouden hun werkterrein hebben verlegd naar het zuidelijke deel van de Rode Zee en naar het kustgebied van Oman. Het IMB schrijft dat niet alleen toe aan de internationale marine-inzet tegen Somalische piraten, maar ook aan het begin van het moessonseizoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.