Home

Achtergrond

ANWB zet eigen huurauto's in

De ANWB zet deze zomer zelf 1400 huurauto's in voor Nederlanders die in Europese vakantielanden autopech krijgen.

Normaal gesproken regelen de steunpunten van de organisatie ter plekke vervangend vervoer. Nu heeft de ANWB echter auto's gehuurd in Nederland en die over heel Europa verspreid.

Een woordvoerster bevestigde vandaag een bericht hierover in De Telegraaf. Reden is dat het momenteel moeilijk is om in de landen zelf voertuigen te krijgen. Door de economische crisis is het aantal huurauto's daar flink afgenomen. Lokale bedrijven zouden minder geld krijgen van banken om voor het hoogseizoen extra vierwielers aan te schaffen.

Bovendien zijn veel garages vanwege de vakantie gesloten. Daardoor kan het langer duren voordat een auto is gerepareerd. Zo hebben meer reizigers met autopech vervangend vervoer nodig.

De ANWB heeft 72 uitgiftepunten geopend waar gestrande reizigers de auto's kunnen ophalen. Die bevinden zich in landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Een van de grootste punten is bij de St. Gotthardtunnel in Zwitserland. Aan beide kanten daarvan staan dertig auto's klaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.