Home

Achtergrond

ANWB doet nieuwe poging voor filevrije dag

De ANWB onderneemt op donderdag 8 oktober opnieuw een poging voor een filevrije dag.

Dat maakte de automobilistenbond dinsdag bekend. Vorig jaar leidde de eerste editie nauwelijks tot rustigere snelwegen in de spitsuren, hoewel de ANWB destijds sprak van een geslaagde dag.

Dit jaar ligt de nadruk op de omgeving Utrecht. De ANWB roept mensen in die regio op die dag buiten de spits of met andere vormen van vervoer dan de auto van en naar hun werk reizen. Daarbij werkt zij samen met onder meer Utrecht Bereikbaar, Rijkswaterstaat, mobiliteitscentrum VNM en de gemeente Utrecht.

De organisatie heeft gekozen voor Utrecht, omdat die regio een belangrijke maar drukke schakel is in het Nederlandse wegennet. Op Pinksteren 1955 was verkeersplein Oudenrijn bij Utrecht het toneel van de allereerste file in Nederland, aldus de ANWB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.