Home

Achtergrond 206 x bekeken 2 reacties

AH ontbreekt in hygiënelijst supermarkten

Met de hygiëne in supermarkten lijkt het volgens een onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) wel mee te vallen.

's Lands grootste grootgrutter ontbreekt evenwel in de lijst met supers omdat volgens een woordvoerster van de VWA "nog niet alle stappen zijn doorlopen'' om de bevindingen in de filialen van Albert Heijn te kunnen publiceren. De autoriteit heeft de lijst met vooralsnog 21 supermarktketens vandaag toch al op internet gezet.

Drie ketens kregen het sein 'oranje' dat wijst op een beperkt risico. Daarbij hanteert de VWA een ondergrens van 90 procent in diverse categoriën. Bij Golff en Jan Linders bleek bijvoorbeeld de presentatie van de koopwaar in slechts 88 procent van de filialen wat betreft hygiëne te kloppen. Bij Super de Boer bleek de hygiëne op zich in niet meer dan 74 procent van de vestigingen in orde. Alle andere onderzochte ketens kregen een goedkeurend 'groen'. Behalve van Albert Heijn (en AH to-go) ontbreken gegevens. Voorlopig staan ook Plus en Nettorama niet op de lijst.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Dacht het al dat bij Albert Hein geen rekening wordt gehouden met de gezondheid van de klant. Bij Albert moet het steeds goedkoper en sfeerlozer dus meer kans op rotzooi en herrie in de winkel. Voor de sfeer gaan boodschappen doen zullen ze mij daar dan ook nooit op betrappen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Waarom AH ontbreekt? Zie hieronder de resultaten in 2007! Blijkbaar hebben ze twee jaar later de zaakjes nog niet op orde.
  De boeren waren allang aan de schandpaal genageld of geweigerd melk te leveren aan de fabriek!
  Interessant onderzoek
  De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) reageert enthousiast op de resultaten. 'Dit is een interessant onderzoek, zeker omdat mystery shoppers zijn ingezet voor de beoordeling', aldus woordvoerder Coen Gelinck. Hij stelt dat er duidelijke verschillen zitten in de wijze waarop de supermarktketens de hygiëneregels naleven. 'De VWA gaat bedrijven die het niet goed doen strenger aanpakken. Zij krijgen meer controles. Bedrijven die het goed doen, worden minder vaak bezocht.'

  Hygiëne
  Albert Heijn 5,5 Coop 9,5 Jumbo 7,9 Plus 7,0 Spar 5,1 Super de Boer 7,8 Gemiddeld 7,1

  Sfeer

  Albert Heijn 7,8 Coop 8,7 Jumbo 8,9 Plus 7,8 Spar 7,2 Super de Boer 8,9 Gemiddeld 8,2


  dinsdag 1 mei 2007 9:15, door Distrifood

Of registreer je om te kunnen reageren.