Home

Achtergrond

'68 gewonden door busongeluk Spanje'

Ziekenhuizen in de Spaanse regio Catalonië hebben het aantal gewonden van het busongeluk met Nederlandse toeristen naar boven bijgesteld.

Het coördinatieteam van de Catalaanse ziekenhuizen spreekt over 68 gewonden, van wie er 25 nog in het ziekenhuis liggen. Achttien van hen zijn zwaargewond. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken houdt het op 36 gewonden.

De gewonden liggen verspreid over negen ziekenhuizen in en om Barcelona, onder meer in Calella en Blanes. Een aantal mensen is geopereerd.

De slachtoffers hebben de Nederlandse of de Franse nationaliteit. Zes Nederlanders kwamen om door het busongeluk van gisteravond. Bij het ongeval waren ook een vrachtwagen en twee personenauto's betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.