Home

Achtergrond 1 reactie

14 miljoen voor sanering glas Noordse Buurt

De provincie Zuid-Holland ontvangt van het rijk 14 miljoen euro voor de sanering van de glastuinbouw in de Noordse Buurt in de gemeente Nieuwkoop.

"Het is geld waar de gemeente echt op zat te wachten", zegt een woordvoerder. Donderdag besluit de gemeenteraad van Nieuwkoop over het nieuwe bestemmingsplan. Dan zal duidelijk worden of de geplande sanering van circa 40 bedrijven door zal gaan.

LTO Noord Glaskracht en gemeente meldden eerder al dat er voldoende draagkracht is bij telers voor de plannen. Naar verwachting zal zeker de helft ingaan op de voorstellen om te verplaatsen of te stoppen. De plannen worden met extra woningbouw gefinancierd. De 14 miljoen euro komt uit de nota Ruimte.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Buffy

    Zo moet het. Ik denk dat heel wat kwekers blij zullen zijn als ze ermee kunnen stoppen. Op deze manier kun je misschien stoppen. Er zullen weinig kwekers zijn die het in hun hoofd zullen halen om te stoppen met de wetenschap dat ze met een restschuld blijven zitten waar ze hun hele leven mee moeten rond zeulen. Op deze manier wordt de financiele pijn verzacht en kun je hopelijk verder. Zoals gezegd :goed plan .Nu hopen dat dit landelijk vorm krijgt!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.