Home

Achtergrond

Zwijndrecht staat stil bij familiedrama

Ongeveer tweehonderd belangstellenden hebben vandaag in Zwijndrecht meegelopen in de stille tocht voor de slachtoffers van het familiedrama van vorige week maandag.

De tocht begon in het Develpark en eindigde bij de woning aan de Boshuizen waar agenten de vier doden vonden. Daar legden de belangstellenden, onder wie buren, scholieren en bekenden van het slachtoffer, bloemen in de tuin. De tocht was een initiatief van buurtbewoners en een aantal scholieren.

De politie gaat ervan uit dat een 46-jarige man in het Brabantse Bavel zijn 43-jarige ex-vriendin om het leven bracht. Daarna reed hij naar Zwijndrecht waar hij ook zijn ex-vrouw (46), dochter (17) en zoon (16) in hun woning doodde. Vervolgens beroofde hij zichzelf van het leven.

De man werd dinsdag in Zwijndrecht in besloten kring begraven. Zijn ex-vriendin kreeg dinsdag op begraafplaats Laurentius in Breda haar laatste rustplaats. De overige slachtoffers worden donderdag begraven.

In de Develhofkerk vindt woensdagavond nog een herdenkingsdienst plaats. Daarbij zijn circa vijfhonderd belangstellenden aanwezig. Onder meer burgemeester Antoin Scholten houdt een toespraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.