Home

Achtergrond

Zweden verwacht moeilijk voorzitterschap EU

De aanpak van de economische crisis en de klimaatverandering zijn de belangrijkste aandachtspunten van het Zweedse voorzitterschap van de EU dat op 1 juli ingaat.

Dat zeiden de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt en zijn collega van Europese Zaken, Cecilia Malmström maandag op een persconferentie in Brussel. Zweden neemt het voorzitterschap voor het komende half jaar over van huidig voorzitter Tsjechië.

Naast de economische crisis en de oplopende werkloosheid die daarmee gepaard gaat, krijgt het nieuwe voorzitterschap te maken met de benoeming van een nieuwe Europese Commissie en het Ierse referendum over het verdrag van Lissabon.

"Het wordt een moeilijk voorzitterschap, We hebben dan ook alle mogelijke hulp nodig van de overige EU-lidstaten en de EU-instellingen'', aldus Malmström.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.