Home

Achtergrond 3 reacties

Zuiglammeren euro's goedkoper

Zuiglammeren dalen behoorlijk in prijs. Daarvoor zijn drie oorzaken aan te wijzen. Ten eerste was de prijs al heel hoog en ten tweede valt de vraag, met de zomer in aantocht, verder terug.

De derde reden, het stijgende aanbod, is echter de grootste boosdoener. De Engelse lammeren zijn momenteel goedkoop en zijn daardoor populair in landen als Frankrijk, Duitsland en Belgie.

Deze Engelse dieren drukken de Nederlandse lammeren voorzichtig van de markt en daardoor blijven er meer dieren in Nederland. Dat zorgt voor een groter binnenlands aanbod en dus een lagere prijs.

prognose:

dalend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kleine

  Ik weet niet van welke groothandel de auteur de prijzen vandaan heeft, maar volgensmij moet ie zijn bronnenonderzoek eens beter doorlopen! Er wordt momenteel nog erg veel lamsvlees gevraag uit Nederland, maar daarvoor wil de groothandel meer marge tussenheen halen. Dit is dus een ander verhaal dan dat de lammeren op de plaats van bestemming goedkoper worden. Dus voortaan beter bronnenonderzoek, of wordt de auteur soms gesponserd door de exporteurs?

 • no-profile-image

  schapenboer

  Ik ken de bronnen van de kleine handelaar niet, maar ik ben nog altijd blij dat er levende export is van lammeren en schapen, anders zouden ze in Nederland helemaal niets meer waard zijn. Dit zal de kleine handelaar toch ook wel gemerkt hebben toen het vanwege de blauwtong niet mogelijk was lammeren levend de grens over te krijgen naar Frankrijk!
  Nee als we het alleen van de binnenlandse handel moesten hebben zag het er toch moeilijk uit voor ons

 • no-profile-image

  kleine

  @schapenboer, leer eens goed lezen! Volgensmij staat er in mijn reactie nergens iets over export. De reactie geeft alleen weer dat de suggestie van de boerderij dat de zuiglammeren goedkoper worden niet kloppen. Als ik mijn reactie nog eens doorkijk zie ik zelf letterlijk nergens het woordje export staan!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.