Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Zorgen Wilders over kandidaten gemeenteraden

PVV-leider Geert Wilders weet niet of het lukt om volgend jaar mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij heeft vier steden op het oog - Rotterdam, Den Haag, Venlo en Den Helder. Maar Wilders zal daar niet meedoen als hij geen geschikte lokale kandidaten kan vinden voor de gemeenteraden.

Hij zegt dat vandaag in een interview in de Telegraaf. ,,Als wij goede kandidaten hebben in Rotterdam doen we mee, en anders niet. Dat is echt het enige criterium. Anders schieten we in onze eigen voet.'' De PVV haalde donderdag bij de Europese verkiezingen in een groot aantal gemeenten de meeste stemmen binnen of kwam op nummer twee.


Volgens Wilders is een goed en betrouwbaar kader de achilleshiel en de kracht van een snel groeiende partij. ,,Mensen zijn de belangrijkste factor. Ik zie het positief in.'' De PVV-leider zegt dat hij al veel meer aanmeldingen heeft dan na de Kamerverkiezingen van 2006. ,,Maar het is wel zo dat naarmate je in meer gemeenten mee gaat doen, het allemaal kwetsbaarder wordt. Ik kan het niet allemaal vanaf hier aansturen.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gerard de wilde

    Gaarne stel ik mij beschikbaar.
    Momenteel lijst 12 nummer 7

Of registreer je om te kunnen reageren.