Home

Achtergrond

Zoeken naar viruszieke aardappelplanten

Akkerbouwer Jan Riemersma (rechts) zoekt samen met een stagiair en een buurman naar viruszieke aardappelplanten op een 10 hectare groot perceel in het Groningse Munnikezijl.

"Gezien de verwachtingen valt het nog mee met het aantal zieke planten", zegt akkerbouwer Riemersma. Na de selectie van de viruszieke planten ging Riemersma het perceel preventief bespuiten tegen virus en phytophthora. "Dat blijft nodig", vindt hij, "want je weet niet wat er nog komt." Foto Jan Bouwman

Jongvee-opfokker Wim Jansen strooit kunstmestkorrels op zijn land. Jansen had een melkveebedrijf in het Gelderse Overasselt, maar door strenge natuurwetgeving is hij daar mee gestopt. Hij heeft nu nog zo’n twintig stuks jongvee voor de opfok. Zijn zoon Geert wilde het melkveebedrijf graag overnemen, maar dat was lastig. Daarom is hij nu in Bosnië om daar een bedrijf op te zetten. Foto Sjef Prins

Telers bekijken op een open dag in het Improvement Center in Bleiswijk het zeventig rassen tellende tomatenassortiment van Syngenta. De opkomst was met vijftig telers groter dan het zaad- en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf had verwacht. Telers waren vooral geïnteresseerd in de S&G-rassen voor vleestomaten, tussentypes, trostomaten en andere innovaties tegenover referentierassen. Foto Roel Dijkstra

De eerste ruwvoerdag op de Waiboerhoeve in Lelystad is door zo’n 2000 geïnteresseerden bezocht. Dat is 500 mensen meer dan vorig jaar. Het weer was droog zodat het proces van maaien tot inkuilen goed kon worden gedemonstreerd. "Veehouders lijken zich steeds meer bewust van het belang van goed ruwvoer", vertelt een woordvoerder van de Animal Sciences Group. "Een betere kwaliteit ruwvoer leidt tot minder krachtvoerkosten. Een welkome aanvulling in tijden van een lage melkprijs." Foto Axipress

Landbouwminister Gerda Verburg krijgt vleesloze hapjes op de Dag van het Zeeuwse Platteland, die vandaag op de Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder in Wilhelminadorp werd gehouden. Het bedrijf Meatless uit Goes presenteerde hapjes van natuurlijke grondstoffen als tarwe, lupine en rijst. De Dag van het Zeeuwse Platteland werd voor de zesde maal gehouden. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.