Home

Achtergrond 203 x bekeken

Zes doden door overstromingen Tsjechië

Zeker zes inwoners van Tsjechië zijn gisteravond om het leven gekomen tijdens overstromingen.

Dat meldde een woordvoerster van de politie. Centraal-Europa kampt al dagen met hevige regenval en diverse rivieren zijn buiten hun oevers getreden in Tsjechië, Slowakije, Polen en Oostenrijk. In Tsjechië is de overlast het grootst in het noordoosten, nabij de grens met Polen.

Vier mensen verdronken in een rivier nabij de plaats Novy Jicin, 260 kilometer ten oosten van de hoofdstad Praag. Twee bejaarden in nood kregen nog contact met medische hulpdiensten, maar die bereikten hen niet op tijd. De politie sluit niet uit dat nog meer Tsjechen om het leven zijn gekomen als gevolg van de overstromingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.