Home

Achtergrond 1 reactie

Zeer klein aanbod gebruiksvee

De omschrijving ‘druk’ is bepaald niet van toepassing op de gebruiksveemarkt. Boeren laten zich ook met de huidige, lage melkkoeienprijzen niet verleiden tot koop. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de slechte melkprijs.

Daartegenover staat dat het aanbod ook minimaal is. Er zijn nagenoeg geen stoppende melkveebedrijven. Er is in sommige gevallen zo weinig aanbod dat melkkoeien 1e kwaliteit zelfs een fractie duurder worden.

Dit betekent echter niet dat er plotseling een redelijke vraag naar melkvee is. Het aanbod is simpelweg nóg iets kleiner dan de vraag.

Intussen gaat het met de vaarzenexport niet echt crescendo. De prijzen stijgen licht. Maar de exporteurs hebben nog altijd moeite om constante afnemers voor hun gebruiksvee te vinden.

prognose:

stabiel

Eén reactie

 • no-profile-image

  Frans Rops

  Geachtte Boerderij

  Ik heb mijn twijfels bij jullie marktprijzen van gebruiksvee. Bij ons zijn afgelopen week enkele vaarzen naar Engeland vertrokken, totaal 35 waren het er en die brachten 1000 euro per stuk op voor gewone vaarzen

  Gr. Frans Rops
  06-10645007

Of registreer je om te kunnen reageren.