Home

Achtergrond 1 reactie

Wrakstukken van Airbus Air France

Wrakstukken die in de Atlantische Oceaan zijn gevonden bij de zoektocht naar de verdwenen Franse Airbus A320 zijn van dat toestel. Franse militairen betrokken bij het onderzoek hebben dit woensdag bevestigd.

Het vliegtuig verdween maandagmorgen plotseling in slechte weersomstandigheden. De oorzaak van de ramp is een raadsel vooral omdat de bemanning geen noodsignaal heeft uitgezonden. Het vliegtuig was op weg van Rio de Janeiro naar Parijs en verdween na ruim vier uur vliegen plotseling van de radar. Het had 228 mensen aan boord.

De Braziliaanse regering heeft dinsdag (plaatselijke tijd) drie dagen van nationale rouw afgekondigd voor de slachtoffers van de ramp met een Air Francetoestel maandag. Onder de 228 inzittenden, die hoogstwaarschijnlijk allemaal dood zijn, waren 59 Brazilianen.

In Parijs komen woensdag nabestaanden van de slachtoffers bijeen voor een oecumenische kerkdienst. President Nicolas Sarkozy zal deelnemen aan de ceremonie in de kathedraal Notre-Dame.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    nu ff

    Eerste reactie van stichting natuur en milieu ; de kerosine in zee is schadelijk voor het milieu !! Over de slachtoffers hebben ze het niet...............

Of registreer je om te kunnen reageren.