Home

Achtergrond

Winkeliers veel vaker de dupe van dieven

Dieven hebben afgelopen jaar veel vaker toegeslagen bij winkeliers dan in 2007.

Het aantal diefstallen in de detailhandel in 2008 wordt geschat op 1,73 miljoen. Dat is ruim 77 procent meer dan in het voorgaande jaar, toen het aantal diefstallen uit winkels naar schatting 974.000 bedroeg.

Dieven stelen vooral veel vaker uit supermarkten, drogisterijen, kledingzaken en bouwmarkten. Winkeliers hebben vorig jaar waarschijnlijk ongeveer 140 miljoen euro schade geleden door diefstal. Dat schadebedrag werd in 2007 geschat op 114 miljoen euro.

Dat staat in de Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven, die het kabinet dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De minister van Binnenlandse Zaken en de staatssecretaris van Justitie constateren dat er waarschijnlijk "vaker wordt gestolen, maar voor kleinere bedragen per keer''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.